Menü Bezárás

Gesztenyés muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 5 dkg édesítő
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 7 dkg zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 evőkanál rum

 

A csokoládét a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, félretesszük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk az édesítőt, a rumot és a vaníliát és jó habosra kikeverjük, majd a csokis vajjal is simára keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, és sima tésztává összekeverjük. A muffin formákat kikenjük kókuszzsírral és beleöntjük a masszát.
190 fokos sütőben kb 20. perc alatt megsütjük.

További receptek