Menü Bezárás

Zserbó golyó

Hozzávalók:

  • 100 gr dió
  • 100 gr aszalt barack
  • 1 db banán
  • egy pici őrölt vanília
  • egy csipet só
  • 50 gr étcsoki
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  1. Egy serpenyőben a diót megpirítjuk. A banánt villával krémesre törjük. Ezután egy mixerbe tesszük a diót, a banánt, az asztalt barackot, az őrölt vaníliát és a csipet sót. Krémesre turmixoljuk majd kis golyókat formálunk belőle, amelyeket egy tányérra tesszük. Ezután betesszük a fagyasztóba 10 percre.
  2. Közben megolvasztjuk vízgőz felett a kókuszzsírt és hozzátesszük az étcsokit, lassan kevergetjük, megvárjuk amíg folyós lesz a csoki állaga.
  3. Ha letelt a 10 perc „fagyasztás”, belemártjuk a csokiba a golyókat. Újabb 10 percre fagyasztóba tehetjük és máris fogyaszthatjuk.

További receptek