
Hozzávalók:
- 100 gr dió
- 100 gr aszalt barack
- 1 db banán
- egy pici őrölt vanília
- egy csipet só
- 50 gr étcsoki
- 1 teáskanál kókuszzsír
- Egy serpenyőben a diót megpirítjuk. A banánt villával krémesre törjük. Ezután egy mixerbe tesszük a diót, a banánt, az asztalt barackot, az őrölt vaníliát és a csipet sót. Krémesre turmixoljuk majd kis golyókat formálunk belőle, amelyeket egy tányérra tesszük. Ezután betesszük a fagyasztóba 10 percre.
- Közben megolvasztjuk vízgőz felett a kókuszzsírt és hozzátesszük az étcsokit, lassan kevergetjük, megvárjuk amíg folyós lesz a csoki állaga.
- Ha letelt a 10 perc „fagyasztás”, belemártjuk a csokiba a golyókat. Újabb 10 percre fagyasztóba tehetjük és máris fogyaszthatjuk.