1. tiramisu

Cukormentes Tiramisu

  • 3 db tojás
  • 25 dkg (vegán) mascarpone
  • édesítő ízlés szerint (én stevia-eritrit keveréket használtam)
  • 2 dl kávé (növényi tejjel)
  • pár csepp rumaroma
  • 200 gr cukormentes babapiskóta
  • holland kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk és fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. 

A mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a tojások sárgáját, majd habosra kikeverjük. Ezután laza mozdulatokkal a mascarponés krémet a tojásfehérjével összekeverjük.

Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük a rumaromát, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne, vigyázva, hogy ne ázzanak el.

Egy magasabb falú tálat előveszünk és elkezdjük rétegezni a tiramisut. Az aljára teszünk krémet, majd jöhet rá a beáztatott babapiskóta és így tovább, amíg el nem fogy! ☺

Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk holland kakaóporral.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *