- 3 db tojás
- 25 dkg (vegán) mascarpone
- édesítő ízlés szerint (én stevia-eritrit keveréket használtam)
- 2 dl kávé (növényi tejjel)
- pár csepp rumaroma
- 200 gr cukormentes babapiskóta
- holland kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk és fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük.
A mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a tojások sárgáját, majd habosra kikeverjük. Ezután laza mozdulatokkal a mascarponés krémet a tojásfehérjével összekeverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük a rumaromát, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne, vigyázva, hogy ne ázzanak el.
Egy magasabb falú tálat előveszünk és elkezdjük rétegezni a tiramisut. Az aljára teszünk krémet, majd jöhet rá a beáztatott babapiskóta és így tovább, amíg el nem fogy! ☺
Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk holland kakaóporral.
Leave A Comment