3.avokádós paradicsomos tál

Avokádós-paradicsomos vega tál – az egész családnak

  • 200 gr barna rizs
  • 1 konzerv fekete bab
  • 0,5-1 dl víz
  • 1 avokádó
  • 4 db paradicsom
  • 2 db fokhagyma gerezd
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kk olíva olaj
  • növényi sajt
  • fűszerek: só, bors, mentes vegeta, lime, bazsalikom, petrezselyem

Készítsd el a barna rizst, ízesítsd egy kis sóval, mentes vegetával. Főzési ideje: kb. 45 perc.

Egy kiskanál olívaolajon piríts meg egy 1 apróra felkockázott fokhagyma gerezdet, majd tedd rá az átmosott fekete babot és kezd el párolni. Amint elpárolog a víz, el is készült, tedd félre és takard le.

Mosd meg és kockázd fel a paradicsomot egy tálba és adj hozzá 1 foghagyma gerezdet és egy fél lilahagymát felkockázva. Ízesítsd fél lime-al, bazsalikommal és perezselyemmel majd tedd félre.

Pucold meg az avokádót, adj hozzá, egy fél limeot, egy fél lilahagymát apróra vágva, sót, borsot és keverd össze (akár turmix gépet is használhatunk hozzá.)

Amikor elkészült minden, tedd a tányérodra a rizst, a párolt fekete babot, a paradicsom salátát, az avokádó krémet és szórd meg növényi sajttal.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *