4. fahéjas almáspiteálom

Fahéjas almáspite álom

Tésztához:

  • 100 gr zabliszt
  • 100 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál édesítő (én eritritol-stevia keveréket használtam)
  • 100 gr vaj (laktózmentes)
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 8 db kisebb alma
  • sok fahéj
  • 2 evőkanál édesítő 

A tésztát összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az egyik felét, kivajazott-lisztezett tepsire simítjuk, majd a tölteléket ráhalmozzuk (az összekevert édesítős, fahéjas felkockázott alma darabokat) és a tészta másik felét is rásimítjuk a töltelékre. Villával megszúrjuk a tetejét, meghinthetjük egy kis vaniliás-édesítővel és előmelegített sütőben 40 percig sütjük 190-200 fokon.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *