10.mákos guba

Mákos guba, vanília sodóval

Gubához: 

  • 4 db teljes kiőrlésű kifli
  • fél liter növényi tej
  • ízlés szerint darált mák + édesítés

Sodóhoz:

  • 1 db vaníliás puding
  • fél liter növényi tej
  • édesítés ízlés szerint

Forrald fel a növényi tejet egy lábosban. Egy nagy jénai tálba szaggasd bele a kifliket, kb 2-3 centis darabokra. Ezután locsold le a kifliket a forró tejjel. Egy tálban keverd ki a mákot édesítéssel és hintsd meg a kifli darabokat majd óvatosan forgasd meg a jénai tálban és újra meghintheted. Már így is fogyasztható lenne a mákos guba, de ezután én 190 fokon még 15 percig megsütöttem. Közben elkészítettem a sodót: fél liter növényi tejjel megfőztem a pudingot. Mire megsült a guba, elkészült a sodó.
Ezt imádni fogjátok!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *