Gubához:
- 4 db teljes kiőrlésű kifli
- fél liter növényi tej
- ízlés szerint darált mák + édesítés
Sodóhoz:
- 1 db vaníliás puding
- fél liter növényi tej
- édesítés ízlés szerint
Forrald fel a növényi tejet egy lábosban. Egy nagy jénai tálba szaggasd bele a kifliket, kb 2-3 centis darabokra. Ezután locsold le a kifliket a forró tejjel. Egy tálban keverd ki a mákot édesítéssel és hintsd meg a kifli darabokat majd óvatosan forgasd meg a jénai tálban és újra meghintheted. Már így is fogyasztható lenne a mákos guba, de ezután én 190 fokon még 15 percig megsütöttem. Közben elkészítettem a sodót: fél liter növényi tejjel megfőztem a pudingot. Mire megsült a guba, elkészült a sodó.
Ezt imádni fogjátok!
Leave A Comment